torsdag 23 januari 2014

Att börja med Content Marketing

Att börja med content marketing på nätet kan till en början vara lite överväldigande. Det finns många bra sidor att besöka, experter att följa och podcasts att lyssna på. Kort sagt - det finns mycket innehåll om innehåll.

För att hjälpa dig med de första stegen har jag sammanställ en kort länklista med sidor som på ett snabbt och enkelt sätt ger en introduktion till Content Marketing på nätet. 

Google Hummingbird
Vad är Google Hummingbird och hur viktig är den för innehållet på webben? Detta är en snabb introduktion till Googles sökmotortutveckling vars uppgift är att sålla bland dåligt och bra innehåll på nätet.

Pressmeddelande vs Content Marketing
Skillnaden på gammalt och nytt? Nästan. Skillnaden är snarare vem man utgår från - sändaren eller mottagaren. Att publicera innehåll på nätet har tagit steget från sändarens perspektiv till mottagarens. Detta gör att man som sändare behöver tänka på ett annat sätt när det gäller Content Marketing än pressmeddelande.

Var börjar man med Content Marketing?
Nätet är stort. Var börjar man någonstans? Kan någon hjälpa mig att nysta? Javisst. Klicka på länken och läs.

Hur börjar man med Content Markerting?
Här kommer åtta snabba punkter som kan ge en vägledning igenom de första stegen mot framgångsrik content marketing.

6 sätt att hitta innehåll till din sida
Var hittar man underlag till innehåll? Ibland låser det sig. Andra gånger behöver man lite extra boost. Kanske behöver man ny inspiration efter att ha gått i samma fotspår ett tag. Eller så har man helt enkelt kört fast.

4 bra podcasts om Social Media och Content Marketing
Slutligen ett par riktigt bra poddar som rör sig runt Social Media och Content Marketing.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar